BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera åpner mobil markedsplass

Tilbyr applikasjoner til nesten alle mobiltelefoner.

Brukergrensesnittet i Opera Mobile Store.
Brukergrensesnittet i Opera Mobile Store.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mars 2011 - 09:16

Opera Software lanserte i dag Opera Mobile Store, en markedsplass for distribusjon og salg av tredjeparts mobilapplikasjoner.

Det er dog ikke snakk om en helt ny markedsplass, for Opera Mobile Store er basert markedsplass-plattformen til Appia – som tidligere het PocketGear – som også tilbyr mye av innholdet i butikken.

I motsetning til de fleste lignende markedsplasser, er ikke Opera Mobile Store (eller Appia) beregnet kun for én mobilplattform. Det tilbys applikasjoner til Android, BlackBerry, Java, Palm, Symbian og Windows Mobile.

En bokmerke til markedsplassen skal ha fått en fremtredende plass på Speed Dial-siden til Opera Mobile og Opera Mini.

Når brukeren første gang kommer inn i butikken, vil vedkommende bli spurt hvilken plattform eller mobiltelefon som benyttes. Man kan også velge mellom en rekke nettbrett.

Brukergrensesnittet i Opera Mobile Store.
Brukergrensesnittet i Opera Mobile Store.

Markedsplassen lister de mest populære applikasjonene som er gratis eller betalte, spesialtilbud, anbefalte applikasjoner og nyheter. Applikasjonene er delt inn i 21 ulike kategorier. Det er også mulig å søke.

Prisene i Opera Mobile Store kan oppgis med drøyt ti ulike valutaer, inkludert norske kroner. Markedsplassen skal allerede være tilgjengelig i mer enn 200 ulike land.

Selv om det er Opera Software som står bak tjenesten, så trenger man ikke benytte noen av selskapets nettlesere for å bruke markedsplassen. Enhver nettleser vil fungere. Man kan også gjøre det hele på pc-en og så laste applikasjonen over på mobilen.

Betalingen gjøres ved hjelp av kredittkort.

Sammenlignet med plattformspesifikke markedsplasser er funksjonaliteten i Opera Mobile Store begrenset. Det er ingen klient på mobilen som jevnlig ser etter oppdateringer. Det er ingen garanti mot feil eller skadevare. Men det er mulig, dersom man registrerer seg som bruker, å se hva man har lastet ned tidligere.

Opera Software har også opprettet en egen portalside for utviklere som ønsker å tilby applikasjoner via Opera Mobile Store. Utviklerne får 70 prosent av nettoomsetningen. Moms og betalingskostnader blir først trukket fra.

En testversjon av Opera Mobile Store har allerede vært oppe en stund. Ifølge Opera Software ble denne besøkt av mer enn 15 millioner mobilbrukere i februar. Til sammen lastet disse ned mer enn 700 000 applikasjoner hver dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.