FORBRUKERTEKNOLOGI

- Opera burde hatt 18-årsgrense!

Apples sensur er ikke streng nok, mener nettleserselskapet.

4. mars 2011 - 07:28

Apple fornekter seg ikke. De krever at alle som laster ned Opera 11 er minst 17 år gamle.

Nettleseren debuterte denne uken i Mac App Store, en ny distribusjonskanal for salg og nedlasting til operativsystemet OS X.

- Jeg er svært bekymret. 17-åringer er svært unge, og jeg tviler på om personer i den alderen er voksne nok til å bruke slik programvare. Nettleseren er tross alt veldig rask og har mange funksjoner. Etter mitt syn burde aldersgrensen være minst 18 år!

Det sier Operas sjef for desktop-produkter Jan Standal i en pressemelding. Godt å se at selskapet tar saken med humor.

Opera er den første kjente nettleseren som tilbys i Mac App Store, og føk straks til topps på listen over gratisvare denne uken. Ironisk nok finnes ikke Apples egen nettleser Safari i deres nye markedsplass.

Safari følger riktignok med alle Mac-maskiner, men kunne nok med fordel også vært tilknyttet markedsplassen, da dette gir enkel og elegant tilgang til oppdateringer.

Det er for tidlig å undersøke hvor mange som laster ned Opera til Mac gjennom den nye kanalen, men det skal bli interessant å se på sikt.

Opera har nå over 160 millioner unike brukere av sine nettlesere på tvers av ulike plattformer. 90 millioner av disse benytter Opera Mini til mobiltelefoner, som dermed er verdens mest brukte mobilnettleser.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.