Opera-direktør slutter

Nils Broström går tilbake til PR-bransjen.

Opera-direktør slutter
Nils Broström forlater Opera Software i dag. Karin Greve-Isdahl overtar stillingen som kommunikasjonsdirektør. Bilde:

Nils Broström går av som kommunikasjonsdirektør i Opera Software etter om lag tre og et halvt år i stillingen.

Dette er ennå ikke offisielt kunngjort fra selskapet. Broström virker derfor noe overrasket over at digi.no har fått nyss i endringen. Etterfølgeren er først på plass mandag.

På sin LinkedIn-profil kunngjorde Karin Greve-Isdahl i går at hun er ny kommunikasjonsdirektør i Opera.

– Det har vært en ryddig og fin prosess, og jeg er glad Opera fant en arvtaker så raskt etter at jeg bestemte meg for å gå tilbake til Gambit (Norges største PR-byrå, journ.anm.), sier Broström.

Så det suser

Tiden han fikk i det norske IT-selskapet betrakter han som ekstremt interessant, og svensken er oppriktig stolt over at de i perioden har gått fra vel 100 millioner til nå 350 millioner aktive brukere.

– Det blir vemodig å slutte, innrømmer han, og understreker at det ikke ligger noen dramatikk i at han slutter. – Tvert imot. Alt har gått veldig bra. Det går så det suser i Opera. Vi skilles i aller høyeste grad som venner.

– Nå som du slutter, hva tenker du om Operas fremtid?

– Den tror jeg blir spennende. Det er mye på tapetet fremover, blant annet en begrenset beta av Opera Max.

Opera Max kan betraktes som komprimeringsteknologien Opera Mini er kjent for, men nedfelt på data-nivå i mobiltelefonen og ikke bare i nettleseren. En Android-app sørger for å komprimere alt av data inn og ut av telefonen automatisk. Det finnes konkurrenter, men det spesielle med denne tjenesten er at den komprimerer også video.

digi.no har i liten grad skrevet om Opera Max, fordi tjenesten foreløpig bare er tilgjengelig på det amerikanske markedet, i en beta. Kommer dette til Norge snart?

– Du får holde øynene åpne. Det er godt mulig at du vil se utrulling av betaen etter hvert, sier Broström.

Ny i IT-bransjen

Karin Greve-Isdahl kommer fra en tilsvarende stillingstittel som kommunikasjonsdirektør i SN Power, et internasjonalt kraftselskap eid av Statkraft.

Greve-Isdahl har lang fartstid innen medier og kommunikasjon, blant annet som nyhetsjournalist i New York og London for tv-kanalen CNBC. Innen IT-bransjen er hun imidlertid et ubeskrevet blad.

Av utdanning kan nevnes en mastergrad i sammenlignende politikk og en journalistikk-bachelor fra Bond University i Australia. Hun er også språkmektig og snakker norsk, engelsk, spansk, fransk og italiensk.

    Les også:

Les mer om: