Opera dropper trolig Mac-versjon

Apple har et problem - når de lanserer programvare selv, dreper de markedet til sine partnere.

Microsoft, Apple og andre operativsystem-eiere sliter med et kannibaliseringsproblem. Selskapene er totalt avhengige av sine partnere for få skapt nok god programvare. Men blir ikke produktene gode nok eller ønsker man å utvide operativsystemet, står man overfor et vanskelig valg. Lager man noe selv som følger med i operativsystemet, presser man ut partneren(e).

Det er nøyaktig hva som er i ferd med å skje for Apple etter at selskapet lanserte sin egen nettleser tidligere i januar. Markedet er i utgangspunktet lite og nå sier norske Opera at det er stor usikkerhet om selskapet vil fortsette å lage en versjon for Apple.

Opera 7 ble nylig lansert for Windows og den kommer for en rekke andre plattformer, men det er ikke satt noen dato for en Mac-versjon, skriver Cnet.

- Vi gir oss ikke så lett, men dette er egentlig opp til Apple. Vi har kontaktet Apple og spurt hva de ønsker å gjøre med nettleseren Safari, så nå får vi se hva de sier, uttaler Opera-sjef Jon Stephenson von Tetzchner til Cnet.

Apples lansering stiller også spørsmål om AOL/Netscape-prosjektet Mozilla og videreutvikling av deres Mac-versjon.

Les om Safari og Opera 7:

Til toppen