BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera er avventende til P3P

- Vi følger personvernarbeidet nøye, sier teknologisjef Håkon Wium Lie i norske Opera Software. - Vi er ikke sikre på om P3P-spesifikasjonen er den beste løsningen.

19. juni 2001 - 04:02

Microsoft har kunngjort at neste utgave av nettleseren Internet Explorer, versjon 6 som skal integreres i Windows XP, vil innlemme P3P-spesifikasjonen for personvern fra World Wide Web Consortium.

- P3P er omdiskutert, og Microsoft støtter en mikroskopisk del av spesifikasjonen for å teste vannet, sier teknologisjef Håkon Wium Lie i den norske nettleserleverandøren Opera Software til digitoday.no. - Vi er også involvert, og vi følger arbeidet nøye. Vi har ikke tatt noen avgjørelse ennå, og vi vil ikke si noe hvorvidt vi vil støtte P3P eller ikke.

Lie oppfatter P3P som en kompromissløsning på et område som er svært innviklet. Spesifikasjonen ble først offentliggjort i begynnelsen av mai.

- Vi vil se hvordan spesifikasjonen mottas i miljøet. P3P omfatter tekniske og juridiske utfordringer, og personvernorganisasjoner er også sterkt inne i diskusjonen.

Lie er ikke sikker på om P3P-spesifikasjonen er den rette løsningen.

- Det er en varedeklarasjon, en advarsel og ikke noen airbag. Det er litt for tidlig å dømme P3P. Den kan passe i visse sammenhenger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.