Opera er først på Android

Ny Opera Mini slipper ikke inn på iPhone, men er klar for Google Android.

Opera Mini for Android-baserte mobiler kan nå lastes ned i en betaversjon.
Opera Mini for Android-baserte mobiler kan nå lastes ned i en betaversjon.

Ny Opera Mini slipper ikke inn på iPhone, men er klar for Google Android.

Opera Software kommer i dag med den endelige utgaven av Opera Mini 4.2. Den kanskje største nyheten er at nettleseren med dette gjøres tilgjengelig for mobiler basert på Googles mobilplattform, Android.

Dermed er Opera først ute med en alternativ nettleser for Google Android.

Riktignok er Android-utgaven fortsatt i beta, men den er betydelig oppdatert i forhold til den tekniske forhåndsvisningen det norske selskapet kom med i april i år.

- Med dette vil vi vise verden at Opera Mini kommer til å bli en seriøs konkurrent til Androids egen nettleser. De viktigste forskjellene mellom de to er at Opera Mini er raskere og billigere i bruk. Vi mener selvsagt at selve brukeropplevelsen vil være et godt hakk bedre også, sier Tor Odland, kommunikasjonsdirektør i Opera Software, til digi.no.

Opera Mini regnes som et av verdens mest populære programmer til mobiltelefoner. Nettleseren finnes nå i praksis til alle vanlige mobilplattformer, bortsett fra Apples iPhone.

Opera Software kom med en betaversjon av Opera Mini 4.2 for to uker siden. Nå er altså den ferdigtestede utgaven tilgjengelig. Denne versjonen tilbys nå på mer enn 90 språk.

Brukerne kan nå velge mellom flere ulike drakter (skins), og Opera Link-funksjonen støtter nå også notater. Fra før har brukerne kunnet synkronisere bokmerker og historikk mellom Opera Mini og PC-versjonene av Opera.

Dessuten har nettleseren fått bedre støtte for RTSP-handover (Real Time Streaming Protocol), noe som skal gi flere mobiler støtte for mobil video.

Opera Software har nå satt i gang selskapets serverpark i USA. Selskapet oppgir at hastighetstester har vist ytelsesforbedringer på over 30 prosent for brukere i USA.

Opera Mini 4.2 skal gjøres tilgjengelig på denne siden i løpet av dagen.

    Les også:

Slik ser Opera Mini ut på en Android-basert mobil.
Slik ser Opera Mini ut på en Android-basert mobil.
Til toppen