UTVIKLING

Opera får støtte for nyeste JavaScript

Betaversjon av Opera 11.60 tilgjengelig nå.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. nov. 2011 - 13:05

Opera Software er allerede godt i gang med å utvikle versjon 12 av selskapets pc-nettleser, men før den til vil selskapet komme med minst én oppdatering til Opera 11.x. Denne har versjonsnummeret 11.60 og vil inkludere en noe av den funksjonaliteten som har til nå har vært antatt å komme først i Opera 12.

En betaversjon av Opera 11.60 er nå tilgjengelig, og det er nå klart at den vil inkludere «Ragnarök», Operas implementering av parsingalgoritmen i HTML5.

– HTML5 spesifiserer faktisk hvordan nettlesere bør håndtere kodefeil, sier Bruce Lawson, som har stillingen web evangelist hos Opera Software.

– Tidligere måtte nettlesere gjette, og samtlige gjettet forskjellig. Dette førte til en mengde nettsted-inkompatibiliteter og resulterte i mer arbeid for utviklere. Nå som vi har den forente, «ever-so-sexy» feiltolkingen som en del av Ragnarök, bruker jeg mindre tid på å hjelpe utviklere med å tilpasse nettstedene sine til å fungere i alle nettlesere, og mer tid på min virkelige lidenskap, å lage doble regnbuer i CSS, forteller Lawson.

Med det sistnevnte viser Lawson til en utvidelse av CSS-støtten i Opera som blir introdusert med versjon 11.60. Den vil ha støtte for CSS3 radial gradients, som gjør det mulig å lage elipseformede gradienter, slik som regnbuene på denne siden.

Andre nyheter som vil følge med Opera 11.60 er støtte for ECMAScript 5.1, den nye versjonen av standarden som JavaScript er basert på, HTML5 microdata og HMTL5 «Custom scheme and content handlers». E-postklienten skal få en større ansiktsløftning i Opera 11.60, og det loves bedre funksjonalitet knyttet til bokmerking og adressefeltet. Dessuten skal websider med mye JavaScript lastes raskere og kreve mindre minne enn tidligere.

Betaversjonen er tilgjengelig her, men man bør være klar over at den ikke installeres separat, men overskriver den tidligere Opera-versjonen på maskinen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.