Opera får ytelseshjelp fra Canada

En avtale med SlipStream vil la Opera utnytte smal båndbredde opptil seks ganger bedre enn i dag.

SlipStream er en kanadisk leverandør av teknologi for komprimering av innhold levert over Internett, nærmere bestemt websider og e-post. Selskapet har nettopp inngått en avtale med norske Opera Software, som innebærer at komprimeringsteknologien vil integreres i Operas nettleser fra og med versjon 7.60 som ventes innen årsskiftet.

SlipStream-teknologien krever at det installeres kode på hver side av forbindelsen. I Canada og USA er det flere teleoperatører og internettilbydere som har installert teknologien for at abonnenter med oppringt samband eller smale mobile kanaler skal oppleve raskere tjenester.

På klientsiden har SlipStream hittil nøyd seg med å levere tilleggsvare som kan brukes sammen med de mest utbredte nettleserne, blant dem Internet Explorer, Opera, Mozilla og Netscape. Under visse forhold skal teknologien gi en ytelsesforbedring på opptil seks ganger det forbindelsen ellers hadde kunnet tilby.

Avtalen mellom Opera og SlipStream innebærer at man fra og med versjon 7.60 av Opera vil slippe å installere noe tillegg: SlipStream-klienten vil være integrert i nettleseren.

Et moment som kan bety mye for Operas bruk i mobile klienter, er at SlipStream også tilbyr komprimeringsløsningen til bedrifter som vil at de ansatte skal kunne nytte mobile forbindelser bedre. I stedet for å la sambandet gå over en tilbyder eller en operatør, kan man kontakte bedriftens servere direkte. Med integrert SlipStream vil Opera være et tiltrekkende alternativ for bedrifter som velger denne løsningen.

Foreløpig virker ikke SlipStream-komprimeringen på nettkastet lyd eller video. Avtalen vil derfor ikke bety noe for Opera som nettleser i mobil-tv og tilsvarende løsninger.

    Les også: