BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera for mobil blir litt smartere

Små, men hendige nyheter i oppdaterte utgaver.

Opera Mobile 11.1 og Opera Mini 6.1 med søkeforslag fra Google.
Opera Mobile 11.1 og Opera Mini 6.1 med søkeforslag fra Google. Bilde: Opera Software
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2011 - 14:57

Opera Software kom i dag med 6.1-versjonen av Opera Mini og 11.1-versjonen av Opera Mobile. Disse oppdateringene innfører først og fremst to nye, funksjoner. Hensikten med begge er å redusere mengden av tekst brukeren må taste inn for å komme til riktig webside.

Den ene funksjonen er støtte for søkeforslag fra Google og Yandex via det innebygde søkefeltet. Dette er funksjonalitet som er velkjent fra de fleste desktop-nettlesere, men som til nå har manglet i Operas mobilnettlesere.

Opera Mobile 11.1 og Opera Mini 6.1 med søkeforslag fra Google. <i>Bilde: Opera Software</i>
Opera Mobile 11.1 og Opera Mini 6.1 med søkeforslag fra Google. Bilde: Opera Software

Den andre nyheten har ett og annet felles med den første. Nettleseren vil lære av brukerens surfevaner og fylle inn det mest brukte toppnivådomenet så snart brukeren har skrevet punktum etter det sekundære domenenavnet. Dersom nettleseren velger feil, kan en rekke andre velges fra en enkel liste. Det er selvfølgelig også mulig å fortsette å skrive hele adressen, dersom man ønsker det.

Opera Mobile 11.1 inkluderer også en ny versjon av presentasjonsmotoren Presto. Denne skal gi bedre ytelse og CSS-støtte for lineære gradienter og multikolonner.

Til Android kan begge nettleserne lastes ned fra denne siden i Android Market, mens nettleserne er tilgjengelige for en rekke andre plattformer og mobiler via denne siden.

Det er ikke oppgir noe tidspunkt for når Opera Mini 6.1 vil bli tilgjengelig for iOS.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.