Opera for smarttelefoner svært populært

Opera Software lanserte i forrige uke en versjon av nettleseren for to smarttelefoner fra Nokia. Selskapet melder om stor etterspørsel.

Opera Software lanserte i forrige uke en versjon av Opera-nettleseren for smarttelefonene Nokia 7650 og 3650, basert på Symbian OS med brukergrensesnittet Series 60. Ifølge Opera er dette den første muligheten brukerne av disse telefonene har til å få full webtilgang fra telefonene.

Ifølge daglig leder i Opera Software, Jon Stephenson von Tetzchner, er det blitt solgt mange millioner av disse telefonene, så han anser potensialet som enormt for Opera Software.

von Tetzchner forteller til digi.no at etterspørselen etter den nye nettleseren har vært stor. Han ønsker ikke å gå ut med konkrete tall, verken om antall nedlastinger eller antallet brukere som har kjøpt nettleseren, men han forteller at begge tallene er svært hyggelige.

Antallet som har lastet ned Series 60-utgaven passerte allerede etter én dag antallet nedlastinger til Mac, slik at Series 60-utgaven nå er den tredje mest nedlastede versjonen av Opera. Bare Windows- og Linux-utgavene ligger foran.

- Dette er bemerkelsesverdig siden antallet smarttelefoner er mye lavere enn antallet PC-er, sier von Tetzchner.

Opera Software tilbyr også en utgave av Opera-nettleseren til brukergrensesnittet UIQ for Symbian OS. Denne kan benyttes til Sony Ericsson P800.

I tillegg leveres Opera forhåndsinstallert sammen med flere andre PDA-er og smarttelefoner.

- Vi prøver i utgangspunktet å tilby Opera til slike produkter fra dag én, men det er dessverre ikke alltid det er mulig, forteller von Tetzchner.

Til toppen