Opera fortsetter å utvikle for Mac

Opera Software lanserte torsdag en oppgradert utgave av Opera-nettleseren for Mac OS og kveler dermed ryktene om at selskapet har droppet utviklingen for Macintosh.

Opera Software gjorde i dag Opera 6.02 for Mac tilgjengelig for nedlasting. Tidligere er det blitt spredt en del rykter om at selskapet ikke lenger hadde planer om å videreutvikle Mac-utgaven, rykter som Opera-sjef Jon Stephenson von Tetzchner forsåvidt selv bidro til å plante, etter at Apple lanserte selskapets egen nettleser, Safari.

    Les også:

Opera Software lover nå i en pressemelding å fortsette utviklingen for Mac-plattformen, noe som skal inkludere en lansering av Opera 7 for Mac senere i år.

- Mac-brukerne har talt, sier Jon Stephenson von Tetzchner, administrerende direktør for Opera Software, i pressemeldingen.

- Takket være den store interessen som vises fra alle våre Mac-brukere - i tillegg til programvareutviklere for Mac som ønsker å bruke vår renderingmotor i deres applikasjoner, for eksempel Macromedia - vil Opera 7 for Mac komme til en Mac når deg om kort tid, sier han.

Opera 6.02 for Mac vil i første omgang være tilgjengelig med engelsk, fransk, japansk og tysk språkdrakt, men flere språkutgaver vil bli gjort tilgjengelige de neste par ukene.

Den nye utgaven skal være optimalisert for høyere hastighet. Den skal nå fungere i såkalt kioskmodus, noe som betyr at en del funksjonalitet kan gjøres utilgjengelig for brukerne. I tillegg skal det ha blitt rettet en del generelle feil i nettleseren.

Brukere som velger å kjøpe denne Opera-utgaven vil kunne oppgradere til Opera 7 for Mac uten ekstra kostnader.

Opera 6.02 for Mac kan lastes ned fra Opera Softwares nettsted.