RESULTATERFINANS

Opera går som ei kule

Kan gi grunnlag for nye oppkjøpsrykter, sier analytiker.

10. okt. 2013 - 13:54

Hittil i år er aksjen opp 120 prosent. Opera Software har dermed mer enn doblet sin markedsverdi til 8,5 milliarder kroner. Siden nyttår har dermed aksjonærenes verdier steget med 4,6 milliarder kroner.

Kursoppgangen har vært jevn gjennom hele året, med tiltagende vekst etter rekordoverskuddet de leverte for andre kvartal. (Se artikkelen: Knallutsikter for Opera).

Tallene ga om mulig svar på en del spørsmål som mange har vært tvilende til, ifølge analytiker Espen Torgersen i meglerhuset Carnegie.

– Det er små drypp i riktig og viktig retning. Blant annet er operatør-omsetningen til Opera tilbake i vekst. Det er ikke minst drevet av Skyfire-oppkjøpet, noe de straks klarte å signere en avtale med Telenor om rett etterpå.

– I tillegg ser vi at mobilannonsering vokser med uforminsket styrke, noe det amerikanske markedet er veldig opptatt av, sier Torgersen til digi.no.

Oppkjøpsrykter

Etter at medgründer Jon von Tetzchner solgte seg kraftig ned i selskapet i februar har aksjonærstrukturen åpnet seg veldig. Før hadde Tetzchner over ti prosent og kunne dermed alene ha blokkert ethvert forsøk på oppkjøp. Slik er det ikke lenger.

Flere store poster har vært omsatt. Det kan sette fart på oppkjøpsryktene som i fjor svirret rundt det norske nettleserselskapet.

– Til dels store bevegelser kan selvfølgelig bidra til at oppkjøpsryktene tar til igjen. Det er et veldig bra drevet selskap, godt posisjonert. Sett med historiske øyne er det gode muligheter for at norske IT-selskap blir plukket opp, mener analytikeren.

Carnegie har lenge operert med et kursmål på 72 kroner. Med dagens oppgang på nær 3 prosent står aksjekursen til Opera i 69 kroner.

Meglerhuset Arctic Securities har også lenge anbefalt sine kunder å sette penger på Opera-aksjen og har operert med et kursmål på 68 kroner.

Nå er kursen over dette og analytiker Per Gunnar Nordahl forteller til digi.no at de nå er i tenkeboksen om de skal oppjustere forventningene eller råde kundene til å avvente.

– Meget spennende

Nordahl er imidlertid klinkende klar på at selskapet er meget interessant og spennende å følge med på. Ikke minst skyldes det oppkjøpet av Skyfire. Dette selskapet driver med komprimering av video til mobiltelefoner, og har den siste tiden fått flere avtaler som gjør at investorene har blitt mer komfortable med prisen Opera måtte betale.

At Opera tidligere i år gikk over 1 milliard dollar i markedsverdi, er også med på å forklare den videre oppgangen selskapet har opplevd på børsen, ifølge analytikeren.

Ved at selskapet gikk over denne terskelen gjorde det investeringen aktuell for langt flere utenlandske investorer, som før ikke brydde seg med selskaper av mindre verdi.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.