FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera gjør mobil-handel mye enklere

Med en ny versjon av Opera Mini kan mobilhandel med SMS-betaling bli mye enklere.

3. mai 2006 - 10:32

Lenge var det slik at bare de mer avanserte og dyrere mobiltelefonene hadde en nettleser, men med Opera Mini gir en nettleser på de aller fleste mobiler, fordi den er et java-program.

Nå har Opera lansert Mini 2.0 som gir to store nyheter.

Den viktigste er enklere mobilhandel. I dag må man sende en SMS med en kode til et spesifikt mobilnummer dersom man skal kjøpe noe, for eksempel en ringetone, et spill eller en billett. Aktører som selger mobilt innhold eller billetter må derfor vise frem store annonser slik at kundene kan finne kodene de skal taste inn.

Opera Mini 2.0 lar mobilselskaper sette opp nettbutikker der kundene kan surfe og kjøpe bare ved å klikke på det de vil ha.

Teknikken krever at serveren sjekke hvilken nettleser som kommer inn. Hvis det er Opera Mini 2.0 kan telefon-regningen belastes direkte med en betalings-SMS uten at kunden må taste inn koder.

Det er foreløpig ikke noen mobil-butikker som har tilpasset serverne sine til å la brukere handle direkte med Mini 2.0, opplyser Opera på spørsmål fra digi.no.

I tillegg lar Opera Mini nå brukere laste ned og lagre innhold, som bilder og musikk, på sin mobil.

Opera Mini kan lastes ned gratis hvis man skriver inn mini.opera.com i wap-leseren. Skriver man inn "Opera" og sender denne koden til 2130, får man lastet ned Mini 2.0. Det koster 20 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.