Opera-gründere er «Entrepreneur of the Year»

Gründerne av Opera Software vant Region Øst-finalen av kåringen «Entrepreneur of the Year».

Gründerne av Opera Software vant Region Øst-finalen av kåringen «Entrepreneur of the Year».

Gründerne av Opera Software, Jon S. von Tetzchner og Geir Ivarsøy, ble tirsdag kveld utropt til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2005 Region Øst. De går videre til den store nasjonale kåringen 29. november.

Juryen mener at deres personlige visjoner og evne til å sette dette om til verdier, gjør Jon S. von Tetzchner og Geir Ivarsøy til verdige vinnere av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2005, Region Øst.

Jury-leder Leif Frode Onarheim begrunnet tildelingen slik:

- Vekstskaperne er utpreget nytenkende med klare ambisjoner om vekst. Med bakgrunn fra Televerkets Forskningssenter startet Jon S. von Tetzchner og Geir Ivarsøy Opera Software i 1995 med målsetning om å utvikle en bedre nettleser enn de som da eksisterte på markedet.

- De har våget å satse i et marked med dominerende aktører, har tenkt ut nye bruksområder og på den måten skaffet seg markedsdominans i internasjonale markeder.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er et globalt program som skal inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskapning.

Alle finalistene fra Region Øst inviteres til den nasjonale finalen, der det skal utropes vekstskapere i kategoriene industri, tjenester og handel. Det innebærer at Opera-gründerne får følge av Eilert Hanoa (Mamut), Harald Engh (Uniteam Holding – utvikler, produserer og markedsfører container- og modulløsninger), Terje Stykket (Validus – salg og utvikling av konsepter innenfor kosmetikk, hygiene, helsekost og livsstilsprodukter) og Hilde Midthjell (Dermanor – agentur og leverandør av kosmetikk og hudpleieprodukter).

    Les også:

Til toppen