Opera-guru slutter etter 16 år

- Det føles ikke bra, sier Yngve Nysæter Pettersen.

Opera-guru slutter etter 16 år
Yngve Nysæter Pettersen gir seg i Opera Software etter 16 år. Bilde:

Da Opera Software feiret sitt 10 års jubileum i 2004 fikk han tildelt en t-skjorte med påtrykk som hyllet ham som ansatt «nummer tre» i selskapet.

Yngve Nysæter Pettersen velger nå å forlate teknologibedriften. Han har jobbet med implementering av sikkerhet og sikkerhetsprotokoller i nettleseren helt siden 1997.

Følelsesladd exit

Dermed hadde han også lengst fartstid av alle i Opera Software. Siste arbeidsdag var i forrige uke. Det er med blandede følelser han har valgt å slutte, erkjenner 44-åringen til digi.no.

- Det føles ikke helt bra for øyeblikket. Nå i det siste har jeg blitt uenig med retningen for selskapet som ledelsen legger opp til. Det er en av faktorene, sier Pettersen.

Bilde: Privat

Hvilken ny retning det er ønsker han ikke å gå nærmere inn på.

Det som er klart er at Opera Software de siste par årene har gått igjennom et markant kulturskifte etter avgangen til gründer Jon von Tetzchner og en rekke andre ledere i selskapet. Også Tetzchner begrunnet sin exit med uenighet med ledelsen om veien videre.

Fikk med seg prosjekt

Pettersen sier han er i dialog med et par mulige arbeidsgivere om ny jobb. I mellomtiden vil han jobbe med open source-prosjektet og verktøyet TLS Prober, som han har fått med seg alle rettighetene til.

    Les også:

Les mer om: