Opera har mottatt bud på 10,5 milliarder

Styret anbefaler aksjonærene å selge.

Opera har mottatt bud på 10,5 milliarder
Styret i Opera anbefaler aksjonærene å akseptere budet. De sier også at budet kommer som et resultat av den «strategiske prosessen» styret igangsatte i august i fjor.

– Et kinesisk konsortium bestående av de to kinesiske internettselskapene Kunlun og Qihoo, støttet av investeringsfondene Golden Brick og Yonglian, har lagt inn bud på samtlige aksjer.

Det opplyser Opera Software onsdag morgen.

Budet er på cirka 10,5 milliarder kroner eller 71 kroner per aksje.

Kursen sto i 48,77 kroner da handel i Opera-aksjen ble stanset fredag. Budet er 56 prosent høyere enn et snitt av Operas markedsverdi siste måned.

Det er også en god del bak rekordkursene teknologiselskapet hadde på Oslo Børs i februar 2015, da aksjen lå i over 100 kroner stykket.

– Det er et sterkt strategisk og industrielt rasjonale bak dette budet. Vi mener konsortiet med deres bredde og sterke markedsposisjon i mange markeder vil være en god eier for Opera. Konsortiets eierskap vil styrke Operas posisjon, gjøre oss i stand til å ivareta våre brukere og partnere, gi oss større innovasjonsevne og øke vår evne til videre vekst, uttaler toppsjef i Opera Software, Lars Boilesen.

– God pris

– Vi er fornøyde med vår kinesiske partner, vi blir en del av et økosystem i en del av verden som vokser hurtig. Operas merkevare og ansatte er helt sentralt i denne prosessen. Utifra de fleste parimetre mener styret at dette er en god pris også er det opp til aksjonærene å bestemme, sier kommunikasjonsdirektør Karin Greve-Isdahl i en kommentar til digi.no.

La frem regnskap

Kunngjøringen skjer samtidig med at Opera, en dag senere enn opprinnelig planlagt, presenterte regnskapstall for fjerde kvartal 2015.

Det meldes om rekordomsetning på 193,5 millioner dollar, en 25 prosent økning fra samme kvartal året før. Driftsresultat (EBITDA) er derimot ned fem prosent fra 34,4 millioner dollar til 32,8 millioner dollar.

Opera har lagt frem en prognose for inneværende kvartal. Den guider en omsetning på mellom 152 til 160 millioner dollar og et justert EBITDA driftsresultat på mellom 14 til 18 millioner dollar.