FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera hedret i Oslo rådhus

- Har satt Oslo på kartet som ledende region for innovative bedrifter.

16. okt. 2009 - 10:15

Opera Software ble i går kveld hedret med Oslo kommunes innvasjonspris.

Prisen ble delt ut under en tilstelning i ærverdige Oslo rådhus i forbindelse med Oslo Innovation Week.

IT-selskapet får utmerkelsen for å ha demonstrert stor innovasjonskraft, og for sitt bidrag til å sette Oslo på kartet som en ledende region for innovative bedrifter.

- Selskapets nettlesere benyttes i dag på en lang rekke produkter og plattformer, som PC, spillkonsoller og mobiltelefoner. Dette er gjort mulig gjennom et systematisk og langsiktig innovasjonsarbeid, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen har bestått av et knippe kjente gründere, der særlig Fast-grunnlegger John Markus Lervik og Geir Færre som var med å starte Chipcon, bør være kjente fjes for IT-bransjen.

Teknologipionerene i Opera startet opp sin virksomhet allerede i 1994, og feiret tidligere i år 15 års jubileum.

Selskapet har i dag kontorer i et dusin land, men hovedkvartalet holder fremdeles stand på øvre Grünerløkka, og preges i dag av medarbeidere fra over 50 nasjoner.

- Vår plan er å fortsette å bygge vår virksomhet i Oslo, samtidig som vi vokser i andre land. Sånn sett går vi mot strømmen i forhold til en del andre aktører i den norske IT-bransjen. Vi tror dette har blitt lagt merke til av juryen og Oslo kommune, skriver kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera Software i en kommentar til digi.no.

Oslo Innovation Week arrangeres av Oslo kommune i samarbeid med Akershus fylkeskommune, Innovasjon Norge og NHO i Oslo og Akershus.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.