Opera henter penger til bunnpris

Det har ikke vært omsatt aksjer i nettleserselskapet Opera på lenge. Hele dotcom-fallet blir realisert når Jon S. von Tetzchner nå henter inn penger.

Som tidligere omtalt denne uken har nettleserselskapet Opera gjennomført en emisjon for å hente inn 38,1 millioner kroner. Å hente inn såpass med penger til et selskap som kjemper mot Microsoft er i seg selv ganske imponerende.

Men Operas eksisterende aksjonærer, deriblant gründerne Jon S. von Tetzchner og Geir Ivarsøy samt finansdirektør i selskapet Christian Jebsen, synes nok likevel de betaler dyrt. For det har ikke vært omsatt aksjer i Opera på flere år og nå avdekkes det hvordan det generelle fallet har påvirket Opera.

I en tidligere emisjon under dotcom-bølgen ble selskapet priset til hele 1,2 milliarder kroner. Den ferske emisjonen priser aksjene til 2,50 kroner og hele selskapet til 154 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Opera går med underskudd mens man arbeider med å selge nettleseren til mobiltelefon-produsenter og andre produsenter av elektronikk.

For å skaffe seg PR, deler selskapet ut en gratisversjon av sin nettleser i versjoner for Windows, Linux og en rekke andre operativsystemer.

Les mer om:
;