Opera henter stjernedesigner 

Får ansvar for hele grensesnittet.

Opera henter stjernedesigner 
Jon Hicks er ekspert på ikoner og grafisk design. Bilde: Opera

Jon Hicks er den engelske designeren som kanskje aller mest er kjent for den ikoniske Firefox-reven. Han har spesialisert seg på ikoner og logoer, og har også bidratt med prosjekter for teknologiselskaper som Spotify og Skype. 

Nå blir han en del av Opera-teamet, og får overordnet ansvar for utviklingen av hele den visuelle profilen til desktop-nettleseren.

Les også: Opera kutter stort.

Hicks vil jobbe med å definere og implementere den generelle strategien for brukergrensesnittet på desktop, står det i pressemeldingen

Stillingen heter Desktop Design Lead, noe som betyr at han leder et lite team som utvikler interaksjon og visuelt design for desktop-nettleseren for Windows, Mac og Linux. 

Det er ellers ikke fryktelig mange detaljer angående hans planer for videreutvikling av Opera fremover.

Vært med før

Det interessante er imidlertid at det er Hicks' andre runde i selskapet. Han ble hentet til Opera i 2008 for å bli sjefsdesigner der, men gav seg etter noen år fordi han følte behovet for å gjøre noe annet.

Les også: Går fra Firefox til Opera.

Om det er savnet etter Opera som er blitt for stort eller om det er andre grunner for hans tilbakekomst forteller selskapet ingenting om, men det å hente inn en respektert designer for å fokusere på grensesnittet er helt sikkert en fordel for Opera og brukerne.