Opera ikke i havn med Google

Forlenger avtale atter en måned.

Opera ikke i havn med Google
Opera Software, her representert med toppsjef Lars Boilesen, har atter en gang forlenget sin avtale om søketjenester i sin desktop-nettleser med Google. Bilde: Marius Jørgenrud

Opera Software har lenge hatt en avtale om å formidle Operas søketjenester i sin desktop-nettleser. Avtalen er den mest innbringende avtalen i det norske programvareselskapets portefølje, og analytikere som følger selskapet beregner verdien til mellom 200 og 250 millioner kroner hvert år.

Men avtalen gikk ut i slutten av mars i år men ble i slutten av mai forlenget for andre gang, da med en måned. Torsdag meldte selskapet via børsens meldesystem at avtalen blir forlenget ytterligere en måned.

Opera Software og Google skal etter sigende være i forhandlinger om en ny avtale, men disse forhandlingene trekker tydeligvis ut i tid ettersom den gamle avtalen stadig blir forlenget. Analytiker Peder Strand i investeringsbanken SEB Enskilda ga for en måned siden følgende kommentar til digi.no vedrørende avtalen:

– Tidligere har det kun vært søk. Nå vil jeg anta at de kikker på flere ting. Det kan blant annet være interessant å kikke på avtaler knyttet til andre Google-tjenester, som eksempelvis Gmail, Google+ og Youtube, slik de gjorde med Opera Mini-avtalen.

Det har ikke lyktes digi.no å få en kommentar fra Opera Softwares direktør for investor-relasjoner, Petter Lade, torsdag ettermiddag.

    Les også:

;