Abonner
RESULTATERFINANS

Opera imponerer

Har en kvart milliard mobilbrukere.

Opera, med toppsjef Lars Boilesen i spissen, har lagt bak seg nok et sterkt kvartal.
Opera, med toppsjef Lars Boilesen i spissen, har lagt bak seg nok et sterkt kvartal. Bilde: Marius Jørgenrud

Opera Software kunne tirsdag fremlegge resultatet for årets første kvartal.

Tallene avdekker en imponerende vekst: På ett år har antall Opera-brukere på mobil steget fra 190 millioner til 250 millioner. Av disse er 53,4 millioner Android-brukere, noe som er en vekst på 161 prosent fra samme kvartal i fjor. Faktisk regner Opera med at de har en 10 prosent markedsandel på Android-plattformen.

Dette har skapt en meget god basis for å tjene penger. Omsetningen endte på 62 millioner dollar i kvartalet, 362 millioner norske kroner. Samme kvartal i fjor omsatte selskapet for 46,9 millioner dollar, 274 millioner norske kroner.

Mens omsetningen steg med 32 prosent økte driftskostnadene med 38 prosent. Driftsresultat før ekstraordinære kostnader endte på 14,3 millioner dollar, 83,6 millioner kroner, mot 12,4 millioner dollar samme kvartal året før.

Opera kjøpte tidligere i år det amerikanske Skyfire for opp til 155 millioner dollar (avhengig av earn-out, red. anm), som blant annet skal gi bedre mobilvideo. Kjøpet går rett inn i forretningsområdet mobil-operatører, som i kvartalet opplevde en vekst på 30 prosent fra samme kvarta året før.

Men det er innen området Mobile Publishers selskapet virkelig opplever vekst. Dette har vokst til å bli den største omsetnings-divisjonen i selskapet med 18,4 millioner dollar i forrige kvartal, opp fra 6,9 millioner dollar samme kvartal i fjor. Denne divisjonen hjelper annonsører med å tilrettelegge reklame for mobile enheter, og har vokst betydelig de siste årene.

Innen desktop serverte Opera en omsetningsvekst fra 16,7 millioner dollar til 17,5 millioner dollar det siste året. Dette er inntekter som genereres, hovedsakelig fra Google, gjennom bruk av nettleseren. Opera har en sterk posisjon i Russland og de tidligere østblokk-landene, en markedsposisjon de vil utvikle videre, ifølge kvartalsrapporten.

Operas resultater var bedre enn hva analytikerne forventet. I en oppdatering fra Arctic Securities skriver meglerhuset til sine kunder at resultatene ved første øyekast virker sterke, og bør støtte en videre oppgang for aksjekursen.

    Les også:

Les mer om: