Opera integrert i kjørecomputer fra Ford

Kobler dashbordet til weben.

Opera integrert i kjørecomputer fra Ford

Kobler dashbordet til weben.

Ford har valgt å bruke nettleseren til Opera Software i det som omtales som verdens første dashbord-baserte IT-system med bredbåndstilgang. Denne pakken tilbys i lastebiler og varebiler fra Ford.

De aktuelle modellene heter Ford F-150, Super Duty, E-Series og Transit Connect.

Teknologien skal gjøre det mulig for sjåfører og andre i kjøretøyene å bruke Opera-nettleseren til å få tilgang til viktig informasjon og applikasjoner. I en pressemelding nevner Opera Software blant annet salgsinformasjon, kontraktdatabaser, anleggsplaner, oversikt over lagerbeholdningen, kalendere, e-post eller værvarsel.

Datamaskinen i dashbordet skal også kunne kobles til en skriver via Bluetooth. Målet er å kunne bruke bilene som mobile kontor.

- Operas visjon har alltid dreid seg om å gi folk tilgang til den fulle weben til enhver tid og på ethvert sted, forklarer Rod Hamlin, senior visepresident for Operas amerikanske virksomhet, i en pressemelding.

- Ikke noe eksempel viser dette bedre enn å lever en rask, funksjonsrik nettleser til et kjøretøy, mener Hamlin.

Datamaskinen fra Ford Work Solutions skal være på størrelse med en vanlig bilradio, men er utstyrt med en 6,5 tommers berøringsskjerm, navigasjonssystem fra Garmin, fire gigabytes med lagringsplass og støtte for minnekort av typen SD. Den leveres med USB-port og trådløst tastatur, mus og en spesiell batteridrevet blekkskriver.

Operas nettleser tilbys som en del av Ford Work Solutions' In-Dash Computer.
Operas nettleser tilbys som en del av Ford Work Solutions' In-Dash Computer.
Til toppen