JUSS OG SAMFUNN

Opera kan tvinges inn i Windows

EU planlegger nye sanksjoner mot Microsoft.

2. juni 2009 - 08:53

EU ønsker slutt på at Internet Explorer som eneste nettleser er integrert i Windows.

Frustrert av tidligere forsøk på å tvinge selskapet å endre sin praksis vurderer EUs konkurranse­myndigheter nå helt nye tiltak.

Heller enn å kreve at Microsoft fjerner nettleseren fra operativsystemet vil EU prøve motsatt strategi.

EU-kommisjonen planlegger å kreve at Windows leveres med en rekke ulike konkurrerende nettlesere. Det skriver Wall Street Journal (WSJ).

De europeiske myndighetene ser på muligheten for å kreve at Windows-brukere skal bli møtt med valg på skjermen med et utvalg forskjellige nettlesere, og muligheten til å utpeke en av dem som standardvalg, ifølge kilder nær saken, skriver avisen.

Inkluderingen av nettlesere fra flere aktører vil kunne vanne ut Microsofts markedsfordel på området. En fersk undersøkelse viser at nær 80 prosent bruker Internet Explorer som standard nettleser.

EU-kommisjonen har tidligere uttalt at nettlesere som Firefox, Safari, Chrome og Opera er alternativer de ønsker til IE.

En talsmann fra Microsoft fremholder at selskapet er forpliktet til å drive forretningene sine i henhold til EU-lovgivningen.

Siden 2004 har EU bøtelagt programvaregiganten med rundt 2 milliarder dollar. En endelig beslutning om nye sanksjoner mot Microsoft er ikke ventet før tidligst om noen uker.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.