AVTALER & KONTRAKTER

Opera kjøper e-postselskap

Vil være på alle plattformer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. apr. 2010 - 12:51

Opera Software kunngjorde i dag at selskapet har kjøpt australske FastMail.fm. Dette er en webbaserte e-postselskap som har eksistert i mer enn ti år.

- Vi gjør dette fordi vi ønsker å styrke e-postkapasiteten vår på mange plattformer, inkludert mobil, sier Tor Odland, kommunikasjonssjef i Opera Software, til digi.no

- Vi har hatt et behov for å fornye vår Opera Mail-tjeneste i mange år, forteller han, og legger til at dagens tjeneste for eksempel ikke tilbyr mer enn 3 MB gratis lagringsplass per bruker. Det er svært lite i forhold til konkurrentene.

- Hensikten med oppkjøpet er først og fremst å få tilgang til avansert teknologi for webbasert epost. Gjennom oppkjøpet vil vi tilby tjenester både i egen regi og i samarbeid med store kunder. Vi overtar også kundene til FastMail og vil på sikt også overføre Opera Mail-kundene over i den nye løsningen, sier Odland.

Det skal være omtrent 1 millioner registrerte brukere av Opera Mail, men ikke alle disse er aktive brukere. Odland sier han ikke har fått oversikt over hvor mange som bruker FastMails tjenester.

Opera Software har så langt gitt 2 millioner dollar for FastMail.fm, med mulighet for ytterligere 2 millioner dollar dersom visse mål blir nådd innen en tidsfrist.

- Den nyeste generasjonen av webbrukere vil oppdaget weben gjennom mobile enheter. Det å en meldingstjeneste i verdensklassen, sammen med en rik og uimotståelig weboppleve, er essensielt. Ved å samle kreftene kan Opera og FastMail.fm tilby en meldingstjeneste til enhver enhet, sier Rolf Assev, strategisjef i Opera Software, i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.