Opera klargjør AJAX for mobilen

Opera Software slapp i dag utviklerverktøy som skal gjøre det enklere å lage AJAX-baserte webapplikasjoner for mobilen.

Opera Software slapp i dag utviklerverktøy som skal gjøre det enklere å lage AJAX-baserte webapplikasjoner for mobilen.

Opera Software annonserte i dag at selskapet har utgitt en betautgave av Opera Platform SDK (Software Development Kit), et sett ressurser for utvikling og kjøring av webapplikasjoner for mobiltelefoner. SDK-en skal gjøre det raskere å utvikle webapplikasjoner som lar brukerne interagere med informasjonen på nye måter, for eksempel i form av en e-postklient, et spill eller en børsticker.

Ifølge Opera Software vil Opera Platform gi utviklere muligheten til å lage plattformuavhengige applikasjoner basert på kjente webteknologier som HTML, CSS og JavaScript. Kombinasjonen av disse, sammen med XMLHttpRequest, kalles ofte for AJAX (Asynchronous JavaScript + XML), som er en webutviklingsmetode som stadig blir mer populær. Den benyttes blant annet av Google Maps og Amazon A9 Search. Microsoft kaller selskapets implementering av AJAX for Atlas.

    Les også:

Den sentrale fordelen AJAX skal gi, er at innhold på en webside kan oppdateres uten at websiden må lastes på nytt.

Opera Platform skal gjøre det mulig å utvikle denne typen webapplikasjoner for bruk på mobiltelefoner. Dessuten skal plattformen gjøre det enklere for utviklere å tilpasse eksisterende innhold og webapplikasjoner til mobiltelefonbruk.

Betautgaven, samt mer informasjon, finnes på denne siden.

Til toppen