Opera kraftig opp på svak børs

Opera-aksjen raser oppover på avtalen som bringer 90 millioner kroner i kassen til nettleserselskapet.

Opera-aksjen raser oppover på avtalen som bringer 90 millioner kroner i kassen til nettleserselskapet.

Opera Software stiger kraftig på børsen etter at det i dag ble kjent at selskapet har inngått et svært innbringende forlik med et internasjonalt selskap.

Etter drøye to timers handel steg Opera-aksjen med 8,4 prosent til 7,30 kroner. Det skjer på en dag hvor de fleste andre IT-aksjene faller.

Forliket sikrer Opera en innbetaling på hele 88 millioner kroner. Til sammenligning omsatte Opera for drøye 20 millioner kroner i første kvartal.

Det er strengt hemmelig hvem Opera har inngått forlik med. Men det er mye som tyder på at det er Microsoft som er forlikspartner. Opera har tidligere vært i en tvist med Microsoft. Opera sa i fjor at Microsoft bevisst har lagt hindringer i vegen for Operas nettleser.

Teknisk sjef Håkon Wium Lie fortalte til digi.no at Microsofts MSN-tjeneste med vilje legger hindringer i veien for at sidene skal vises korrekt med Opera.

    Les også:

Etter mye prøving og testing kom Wium Lie frem til at det er et spesielt stilsett (CSS) som lastes når sidene lastes ned med Opera. Dette stilsettet inneholder en feil som gjør at deler av innhold blir uleselig. (Lie er kreditert oppfinnelsen av CSS-standarden.)

Da digi.no tidligere i dag spurte teknisk sjef Håkon Wium Lie om hvordan det gikk med tvisten mellom Opera og Microsoft i MSN-saken, svarte han:

- Det kan jeg ikke kommentere.

Microsoft har i den senere tid betalt seg ut av en rekke søksmål, blant annet de mangeårige kranglene med Sun og AOL. For Microsoft sliter fremdeles med monopol-anklager i EU. Microsoft nye vilje til å rydde opp kan ha utløst en rekke krav om utbetaling.

Til toppen