FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera kuppet CNN-sending fra Oslo

Er glade for at Obama kunne være med å feire nettleserens 90 millioner brukere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. des. 2009 - 20:59

Flere lesere melder om at et gjeng som tilsynelatende er ansatte i Opera Software, i dag fikk verdifull oppmerksomhet på CNNs sending fra fredsprisutdelingen. Omkring klokken 13 skal en rekke personer ha vist fra Operas store, røde logo, godt synlig bak CNNs reporter.

digi.no har funnet kun et stillbilde fra CNNs sending som viser dette, men «en annen kilde» har lagt ut videoen nedenfor på Youtube. Der er fokuset blitt en smule snudd.

- Det er spennende at Obama har kommet til Oslo under denne feiringen av Opera, sier Jon von Tetzchner, medgründer og administrerende direktør i Opera Software, i en uttalelse.

- President Obama har oppfordret verden til søke forandring. Nå som Opera feirer 90 millioner aktive brukere, har det aldri vært noe bedre tidspunkt for verden til å endre endre nettlesere, og til å oppdage en mer miljøvennlig og fredelig måte å surfe på weben, sier Opera-sjefen.

Opera kuppet CNN-sendingen fra utdelingen av Fredsprisen til Barrack Obama. <i>Bilde: Twitpic-brukeren x_a</i>
Opera kuppet CNN-sendingen fra utdelingen av Fredsprisen til Barrack Obama. Bilde: Twitpic-brukeren x_a

I pressemeldingen oppgis det at Opera er skap av organisk dyrket kode av miljøvennlige utviklere. Selskapet mener også at nettleseren er blant de fredeligste i verden, ettersom den prioriterer å beskytte offentligheten mot truster eller fiendtlige «rovdyr» mens den er tilkoblet nettet.

Barrack Obama med «Opera-logo» på brystet.
Barrack Obama med «Opera-logo» på brystet.

I et blogginnlegg heter det også at man i et antall butikker kan kjøpe t-skjorter hvor Obama viser sin støtte for den norske nettleseren.

- Vinduene i huset mitt klirret denne morgene da en flåte med helikopter fløy over. Jeg ville aldri ha forventet en sånn overflod av støtte for Opera 90 millioner brukere, fortsetter Tetzchner.

- Opera-feberen som nå løper gjennom denne byen er rett og slett utrolig, mener han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.