Opera kvitter seg med epost-selskap

Ansatte kjøper ut virksomhet.

Opera kvitter seg med epost-selskap
Bilde:

Opera Software kvitter seg med FastMail, et australsk selskap med en webbasert e-postløsning de kjøpte for noen millioner dollar i 2010.

Kjøpet ble den gangen forklart med at Opera så behov for å fornye og styrke sin Opera Mail-tjeneste, men dette er ikke lenger et hovedsatsingsområde.

Utviklerne og staben bak FastMail har nå kjøpt tilbake virksomheten, som de skal drive videre som et uavhengig selskap. Med på lasset følger åtte ansatte.

Det bekrefter pressekontakt Pål Unanue-Zahl i Opera Software til digi.no. Han ønsker ikke å gå ut med kjøpesummen.

– Opera fokuserer på sin strategi som er nettlesere til forbrukermarkedet, operatørløsninger og mobil reklame. FastMail-tjenesten og teamet har vært kjempeflott, men nå har vi valgt å gå videre som partner, sier Unanue-Zahl.

Opera Software er i stor endring. Tidligere i år vraket de egen nettlesermotor til fordel for åpen kildekodeprosjektene WebKit og Chromium.

De plukket samtidig vekk e-postklienten som hadde vært del av nettleseren siden år 2000, og skilte den ut som egen frittstående applikasjon, Opera Mail.

Produktet foreligger også som en webbasert e-posttjeneste på mail.opera.com, og denne skal FastMail nå drifte og videreutvikle for dem.

– Når det gjelder mail, så er ikke dette en så integrert del av vår strategi som det var i 2010 og et firma som Opera må alltid vurdere om den beste løsningen er å eie og drive egne tjenester, eller å drive tjenester som f.eks i partnervirksomhet. Vi kommer til å fortsette å jobbe med FastMail, forteller Pål Unanue-Zahl.

    Les også: