Opera lanserer superrask mobilsurfing

En ny løsning fra Opera kan gi mobilkunder superrask mobilsurfing uten ekstra kostnader.

En ny løsning fra Opera kan gi mobilkunder superrask mobilsurfing uten ekstra kostnader.

Opera Software lanserer i dag en løsning som kan øke hastigheten for surfing på mobilen med hele 250 prosent, ifølge selskapet.

- For Opera har ekstrem hastighet alltid blitt sett på som essensielt for en god Internett-opplevelse, sier Opera-sjef Jon Stephenson von Tetzchner.

Opera Mobile Accelerator skal ifølge selskapet øke hastigheten gjennom å redusere mengden som trengs å lastes ned. Det vil også gi lavere kostnader ettersom brukeren betaler for mengde nedlastet informasjon.

Det gjøres ved at internettrafikken sluses gjennom en Opera-server, hvor nettsidene blir komprimert og strippet for unødvendige elementer før de lastes ned til telefonen.

- Web-sider i dag er veldig ineffektivt kodet. Vi tar bort alt som er unødvendig, sier marcom-direktør Pål A. Hvistendahl i Opera til digi.no.

- Vil ting som bilder og annonser forsvinne?

- Nei, det vil være som på en vanlig webside. Vi bruker den kunnskapen vi har til å forenkle nettsidene, sier han.

Tilbudet kan allerede i dag tas i bruk av vanlige mobilbrukere. Det er mulig å laste ned sidene fra selskapets nettsider. Det er 14 dagers gratis prøvetid. Senere vil det koste mellom 30 og 40 kroner per måned avhengig av abonnementstid.

Mobiloperatører som ønsker å tilby sine kunder raskere og billigere internett på mobilen kan lisensiere det nye produktet direkte fra Opera.

Til toppen