Opera lanserer superrask mobilsurfing

En ny løsning fra Opera kan gi mobilkunder superrask mobilsurfing uten ekstra kostnader.

Opera Software lanserer i dag en løsning som kan øke hastigheten for surfing på mobilen med hele 250 prosent, ifølge selskapet.

- For Opera har ekstrem hastighet alltid blitt sett på som essensielt for en god Internett-opplevelse, sier Opera-sjef Jon Stephenson von Tetzchner.

Opera Mobile Accelerator skal ifølge selskapet øke hastigheten gjennom å redusere mengden som trengs å lastes ned. Det vil også gi lavere kostnader ettersom brukeren betaler for mengde nedlastet informasjon.

Det gjøres ved at internettrafikken sluses gjennom en Opera-server, hvor nettsidene blir komprimert og strippet for unødvendige elementer før de lastes ned til telefonen.

- Web-sider i dag er veldig ineffektivt kodet. Vi tar bort alt som er unødvendig, sier marcom-direktør Pål A. Hvistendahl i Opera til digi.no.

- Vil ting som bilder og annonser forsvinne?

- Nei, det vil være som på en vanlig webside. Vi bruker den kunnskapen vi har til å forenkle nettsidene, sier han.

Tilbudet kan allerede i dag tas i bruk av vanlige mobilbrukere. Det er mulig å laste ned sidene fra selskapets nettsider. Det er 14 dagers gratis prøvetid. Senere vil det koste mellom 30 og 40 kroner per måned avhengig av abonnementstid.

Mobiloperatører som ønsker å tilby sine kunder raskere og billigere internett på mobilen kan lisensiere det nye produktet direkte fra Opera.

Til toppen