BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera lansert for Pocket PC

Enheter med Windows Mobile Pocket PC kan nå utstyres med en egen versjon av Operas nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mai 2006 - 10:11

Opera Software lanserte i dag Opera Mobile 8.6 for Windows Mobile, noe som åpner for bruk på Pocket PC-baserte enheter. Denne versjonen av Opera har vært tilgjengelig i en betautgave siden midten av januar i år. Denne typen enheter har ofte større skjerm og høyere oppløsning enn vanlige mobiltelefoner, noe Opera utnytter ved å utstyre nettleseren med både faner og horisontalt landskapsmodus. Den nye nettleseren kan kjøres både på Windows Mobile 5 og 2003 SE.

Nettleseren støtter også autofullførelse av webadresser brukeren tidligere har tastet inn, forstørrelse av tekst og bilder, nedlasting av alle typer filer og innhold, visning i fullskjermmodus eller med Small-Screen Rendering for å unngå horisontal rulling. Den leverer også med popup-sperre og en funksjon som skal kunne avsløre forsøk på svindel og phishing ved å identifisere klarerte nettsteder.

Den nye nettleseren kan lastes ned fra denne siden og prøves ut i 30 dager. Etter det må den kjøpes for 130 kroner.

Nettleseren vil også kunne leveres buntet med mobile enheter. De første mobiloperatørene til å levere Windows Mobile-enheter med Opera Mobile forhåndsinstallert er T-Mobile gjennom selskapets Web'n'Walk-tilbud, i tillegg til japanske Willcom.

Mer informasjon om Opera Mobile 8.6 for Pocket PC finnes på denne siden.

Opera skriver i en pressemelding at en versjon av nettleseren vil bli tilgjengelig for Windows Mobile 5.0 Smartphones om kort tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.