Opera lanserte fornyet nettleser

Opera Software lanserte i dag en helt ny versjon av selskapets nettleser.

Opera Software lanserte i dag en helt ny versjon av selskapets nettleser.

Opera Software har nå lansert versjon 8 av selskapets nettleser, Opera. Versjonen, som har vært tilgjengelig i forskjellige betautgaver siden sent i fjor, er foreløpig tilgjengelig for Windows og Linux med et begrenset utvalg av språkdrakter. En betaversjon for Mac er blitt gjort tilgjengelig i dag.

Det er mange nyheter i Opera 8. En hel del er selvfølgelig blitt avslørt i betautgavene. Dette inkludert talestyrt navigasjon ved hjelp av XHTML+Voice med IBM WebSphere Multimodal Environment, og ERA (Extensible Rendering Architecture), som tilpasser visningen av websider til bredden på nettleservinduet, slik at brukeren slipper å skrolle horisontalt.

Kjent er også støtten for XML-språket SVG 1.1 Tiny (Scalable Vector Graphics) som kan benyttes for å lage interaktivt multimedieinnhold.

Hastigheten skal være ytterligere forbedret, det samme gjelder sikkerheten. Et nytt felt for sikkerhetsinformasjon skal automatisk aktiveres hvis brukeren besøker et sikkert nettsted. Feltet vil indikere nettstedets sikkerhetsnivå på en skala fra 1 til 3, samt eieren av nettstedet sertifikat. Dette skal gjøre det enklere for en bruker å evaluere troverdigheten til et nettsted og redusere risikoen for å bli svindler, for eksempel gjennom forsøk på phishing.

    Les også:

Brukergrensesnittet i Opera 8 skal være forenklet, uten at funksjonaliteten er fjernet fra nettleseren. Brukerne kan derimot aktivere mer avansert funksjonalitet etter behov.

En annen nyhet i brukergrensesnittet er en "søppelbøtte" plassert i det øverste, høyre hjørnet. Når brukerne klikker på denne, får de tilgang til alle vinduer som er blitt stengt og pop-ups som er blitt blokkert siden nettleseren ble startet.

Opera 8 kan lastes ned fra denne siden. En mer komplett oversikt over nyhetene finner her.

Til toppen