Opera lapper ekstremt kritisk sikkerhetshull.

Lover samtidig mer stabil Mac-versjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juni 2010 - 08:23

Opera Software kom i går med Opera 10.54, en ny versjon av selskapets nettleser. Det er kun Windows- og Mac-utgavene som får denne oppdateringen. Linux-brukerne må fortsatt nøye seg med versjon 10.10 inntil versjon 10.60 blir klar.

Bortsett fra en font-relatert sårbarhet som også Microsoft har utbedret i Windows, ser det ut til at det er de samme fire sårbarhetene som nå fjernes fra både Windows- og Mac-versjonene av Opera.

Opera Software vil først oppgi detaljer om sårbarhetene på et senere tidspunkt, når en stor andel av brukerne har fått oppdatert. Men det opplyses om alvorlighetsgraden til sårbarhetene.

Den ene av sårbarhetene er ekstremt alvorlig, ifølge Opera Software. Dette pleier å bety å angrep faktisk finner sted eller i alle fall at eksempel på angrepskode har blitt offentliggjort. Typisk vil en angrep mot en slik sårbarhet gi angriperen tilgang til systemet med de samme privilegier som brukeren selv har.

De øvrige sårbarhetene karakteriseres henholdsvis høyst alvorlig, moderat alvorlig og mindre alvorlig.

Opera Software skal også ha luket bort en del andre typer feil i Mac-versjon. Blant annet skal stabiliteten være forbedret, vet at en flere årsaker til at nettleseren i blant krasjer nå er fjernet. En oversikt over forbedringene finnes på denne siden. Opera oppdateres enklest ved å be nettleseren se etter oppdateringer fra et valg i Hjelp-menyen.

Sårbarhetene skal ikke berøre Opera 10.60 beta.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.