FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera lover widgets til mobilen

Opera Software skal lansere Opera 9 på alle de større mobilplattformene. Dette vil gi økt funksjonalitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. feb. 2007 - 10:36

Opera Software annonserte i dag at selskapet har planer om å utvikle Opera 9 for mobiltelefoner basert på alle de viktigste plattformene. Denne versjonen, Opera Mobile, vil inkludere blant annet støtte for widgets, små webapplikasjoner som kjøres på utsiden av nettleseren. Disse kan blant annet vise informasjon om vær, valutakurser, de siste nyhetene, om trafikken eller ny e-post.

Intelligent Zoom, som ble introdusert i Opera for Nintendo Wii, skal også være inkludert. Den skal gjøre det mulig for brukerne å forstørre et valgt område på skjermen.

Opera Mobile skal ha full DOM-støtte (Document Object Model) og være godt egnet for kjøring av dynamiske, Ajax-baserte applikasjoner.

Den kommende nettleseren vil også støtte skrolling ved at brukeren drar i siden med fingeren på en berøringsskjerm.

    Les også:

Annen funksjonalitet som Opera Mobile skal tilby, er fanebasert visning og muligheten for å åpne flere vinduer, autokomplettering av webadresser, passordhåndtering, administrering av nedlastinger, pop-up-filter, grensesnitt for bokmerker og historikk, samt muligheten til å sende lenker som e-post, SMS eller MMS direkte fra nettleseren.

Opera Software har ikke oppgitt når Opera Mobile vil bli tilgjengelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.