AVTALER & KONTRAKTER

Opera Max i 64-bit systembrikke

Android-mobiler kan få norsk komprimeringsteknologi innebygget.

Opera Max reduserer datatrafikk ved å komprimere videoer og bilder for nesten enhver app på mobilen. Ifølge selskapet er besparelsen på opptil 50 prosent av datatrafikken. Max finnes foreløpig bare til Android-plattformen.
Opera Max reduserer datatrafikk ved å komprimere videoer og bilder for nesten enhver app på mobilen. Ifølge selskapet er besparelsen på opptil 50 prosent av datatrafikken. Max finnes foreløpig bare til Android-plattformen. Bilde: Marius Jørgenrud
18. sep. 2014 - 08:07

Den taiwanske halvlederprodusenten MediaTek har valgt å inkludere Operas Softwares teknologi Opera Max, som et tilvalg i to av sine produkter.

Programmet som kan redusere halvparten av datatrafikken ved å komprimere tekstinnhold, bilder og video, blir i første rekke nedfelt i systembrikkene MT6752 og MT6732, som begge ble lansert tidligere i år.

Dette er kraftige 64-biters systembrikker med henholdsvis åtte og fire ARM-kjerner, og med innebygget støtte for LTE/4G-samband, brukt i enkelte Android-smarttelefoner.

– Rent teknisk er dette programvare som brikkeleverandøren kan tilby sine kunder igjen, altså mobiltelefonprodusentene, forklarer pressekontakt Pål Unanue-Zahl i Opera Software til digi.no.

Ikke helt ulikt utstyrspakker som finnes som opsjon ved kjøp av ny bil. MediaTek, som er verdens tredje største produsent av mobilbrikker får nå mulighet til å tilby Opera Max på brikkenivå.

Opera har også tidligere hatt et lignende samarbeid med samme selskap, den gangen med nettleseren Opera Mini.

– Hvordan forbrukerne får se programvaren kan variere litt fra mobilprodusent til mobilprodusent. Noen kan velge å ikke tilby dette, men det for noen blir et vanlig program (app) sluttbruken kan benytte på enheten, sier Unanue-Zahl.

Avtalen kan betraktes som en ren distribusjonsavtale. MediaTek er en gigant på området.

Det er ikke kjent hva avtalen er verdt for Opera Software, eller hvor mange brikker som kan få teknologien innebygget. Selskapet ønsker heller ikke å anslå hvor mange modeller eller mobilprodusenter som kan bli omfattet av avtalen med MediaTek.

– Dessverre kan vi ikke si noe om omfanget av avtalen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.