Opera med mer interaktiv mobilnettleser

Opera Software har lansert den tredje utgaven av selskapets Opera Mini for mobiltelefoner.

Opera med mer interaktiv mobilnettleser

Opera Software har lansert den tredje utgaven av selskapets Opera Mini for mobiltelefoner.

Opera Software lanserte i dag Opera Mini 3.0, en ny versjon av selskapets Java-baserte nettleser for mobiltelefoner. Den nye versjonen åpner for en rekke nye muligheter gjennom støtte for fotodeling, RSS og sikre forbindelser.

Brukerne kan nå raskt velge bilder for publisering i e-post, diskusjonsfora, blogger og spesielle fototjenester som Flickr.

Sikre forbindelser (SSL) skal gjøre det nå mulig for brukerne å handle på nettet eller å benytte nettbanken.

En leser for RSS-baserte feeder gjør at brukeren kan se sine utvalgte oversikter over nyheter i nettleseren.

Nytt er også Content Folding, en mulighet til å få lange menylister til å kollapse til en utvidbar knapp. Dette skal gjøre det enklere for brukeren å navigere.

Opera Software lover også at brukeren vil kunne surfe raskere enn tidligere, ved at forbindelsen mellom serveren og klienten nå holdes åpen under hele brukersesjonen.

    Les også:

Opera Mini er til nå blitt lastet ned av 8 millioner brukere. Nettleseren fungerer slik at websider som den viser, først er blitt sendt til en server hos Opera som komprimerer innholdet før det sendes til mobilen. Dette gjør at mengden av data brukeren må laste ned til mobilen, blir kraftig redusert - noe som kan bety både reduserte ventetider og kostnader.

Opera Mini 3.0 tilbys gratis til de fleste mobiltelefoner med Java-støtte fra denne siden.

Til toppen