Opera med oppdatert nettleser til mobiler

Opera Software avduket i dag en ny og raskere utgave av nettleseren Opera Mobile.

Opera med oppdatert nettleser til mobiler

Opera Software avduket i dag en ny og raskere utgave av nettleseren Opera Mobile.

Opera Software presenterte i dag Opera Mobile 9.5, en versjon av selskapets kommersielle nettleser som skal være raskere enn tidligere, i tillegg til at den skal gi en brukeropplevelse som minner mer om den man kan oppleve på en PC.

Den nye versjonen tar i bruk Opera presentasjonsmotor, Presto, noe som skal redusere tiden det tar å laste websidene. Dessuten skal ytelsen ved visning av sider som i stor grad tar i bruk JavaScript og Ajax, være betydelig forbedret.

Brukergrensesnittet skal være fornyet, og Opera Mobile 9.5 skal ha fått Opera Zoom-funksjonaliteten som bringer brukerne nærmere innholdet. Det er nå også mulig å lagre sider for offline lesing. I tillegg støttes autokomplettering av webadresser og administrasjon av passord.

    Les også:

Opera Mobile 9.5 støtter Flash Lite 3, noe som åpner for visning av blant annet videoer fra Youtube. Dessuten støttes nå Opera Widgets, som er webbaserte miniapplikasjoner med spesifikk funksjonalitet, for eksempel nyhetslister eller aksjekurser. Disse skal være tilgjengelige med få tastetrykk på mobilen.

Nettleseren skal også kunne levere webinnhold direkte til skjermbildet mobilen viser når den ikke er i bruk. Opera Software skriver i en pressemelding at dette er noe mobiloperatører har ønsket seg i forbindelse med markedsføring.

Opera 9.5 har også støtte for faner, landskapsmodus, oppringing fra nummer oppgitt på en webside, sending av lenker eller bilder som SMS/MMS, samt kopiering av tekst.

Opera Mobile 9.5 skal bli tilgjengelig for alle de store smarttelefon-systemene, inkludert Symbian, Windows Mobile og Linux, både som en separat nettleser og som et utviklingssett. Det skal også gis ut en offentlig betautgave, men Opera Software har ikke oppgitt noe tidspunkt for utgivelsene.

Til toppen