RESULTATERFINANS

Opera med overskudd i tredje kvartal

Norske Opera Software snudde fjorårets underskudd til overskudd.

3. des. 2007 - 08:25

Det norske programvareselskapet Opera Software omsatte for 81,8 millioner kroner i årets tredje kvartal. Det er en fremgang på hele 54 prosent sammenlignet med samme kvartal for et år siden.

Resultatet ble snudd fra et underskudd på 6,8 millioner i fjorårets tredjekvartal, til et overskudd på 8 millioner kroner i år.

Selv om nettleseren for PC-ene deles ut gratis og ikke har en bannerannonse, har inntektene likevel økt. Det skyldes blant annet at Opera tjener penger på å ha en søkefunksjon som går rett til Googles søkemotor. Selskapet kunne rapportere en inntekt på 17,3 millioner fra Opera på desktop. Det er en økning på hele 113 prosent fra 8,1 millioner kroner for et år siden.

Brorparten av selskapets inntekter kommer fra det selskapet definerer som internettenheter. Det er i hovedsak Operas mobile nettlesere. Inntekten derfra utgjorde 64,4 millioner kroner, en fremgang på 43 prosent fra 53,2 millioner kroner for et år siden.

Her kan du se video av Operas kvartalspresentasjon.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.