ANALYSER

Opera Mini gir økt nettbruk i Afrika

Opera Mini kan kjøres på de fleste mobiler, også de billige. Det utnyttes der PC-er er sjeldne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. okt. 2008 - 14:41

Opera Software publiserte i dag en ny rapport om bruken av selskapets Opera Mini-nettleser for mobiler.

Tallene, som gjelder for september i år, viser at veksten i bruken av nettleseren de siste ni månedene har vært spesielt høy i Afrika. Fra januar til september økte bruken med 180 prosent. Samtidig viser tall fra Den internasjonale teleunionen at den afrikanske mobilindustrien vokser med nesten dobbelt så høy rate som den globale raten.

Årsaken til dette antas å være den lave utbredelsen av personlige datamaskiner i Afrika. For å komme på nettet, benytter stadig flere mobiltelefonen. Siden Opera Mini kan installeres på de aller fleste mobiltelefoner, også mange av de billigste modellene, har nettleseren oppnådd stor popularitet i mange u-land. I tillegg sørger Opera Mini for at man ofte kan laste ned ordinære websider raskere og billigere enn mange andre mobilnettlesere.

Likevel vokser bruken av Opera Mini enda kraftigere globalt. I september ble den benyttet av 19 millioner brukere, noe som er 341 prosent mer enn i september i fjor.

Månedlig nedlasting av websider med Opera Mini fram til og med september 2008.
Månedlig nedlasting av websider med Opera Mini fram til og med september 2008.

Med 4,5 milliarder nedlastede sider, er økningen i sidevisninger er enda høyere, hele 420 prosent fra september 2007 til september 2008. Dette utgjør med enn mer enn 65,2 terabytes med data.

Blant landene hvor Opera Mini benyttes mest, ligger to afrikanske land nå blant topp ti. Dette er Sør-Afrika på sjetteplass og Egypt på tiende.

- Måned etter måned har vi vært vitne til at vårt brukerantall i Afrika går til værs, sier Jon von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software, i en pressemelding.

- Dette forteller oss at det er i ferd med å skje en endring, og at flere mennesker nå har mulighet til å få tilgang til Internett fra steder hvor dette tidligere var utenkelig.

Det afrikanske landet som har hatt størst vekst i bruken av Opera Mini hittil i år, er Burkina Faso med 50.000 prosent vekst i antallet sidevisninger. Blant landene som ligger på den afrikanske topp ti-listen, har veksten vært størst i Libya, med 3780 prosent vekst til nå i år.

Mer data fra undersøkelsen finnes på denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.