Opera Mini har blitt snillere mot innholdet

Har fått ny komprimeringsmodus.

Opera Mini har blitt snillere mot innholdet
Den nye komprimeringsmodusen i Opera Mini skal bedre ta vare på innholdet på websidene som åpnes i nettleseren. Bilde: Opera Software

Opera Software lanserte i dag en ny versjon av Opera Mini for Android som selskapet mener vil kunne gi brukerne en bedre opplevelse av hvordan websider presenteres i nettleseren.

Som kjent tilpasses og komprimeres alle webdata i et serveranlegg hos selskapet før de sendes videre til Opera Mini. Denne komprimeringen har kunnet påvirke utseende på websidene på en måte som har gått utover kvaliteten.

Leste du denne? Opera Software er ferdig med tenårene

Mindre aggressiv

Dette har til nå vært den eneste tilgjengelige komprimeringsteknologien i Opera Mini, men i den nye versjonen av nettleseren er det innført en ny komprimeringsteknologi som ikke er like aggressiv.

I Opera Mini kan man nå velge mellom «High» og «Extreme» komprimering, hvorav «Extreme» er den opprinnelige modusen.

Opera Software mener at komprimeringsmodusen «High» vil være egnet for brukere av Opera Mini som er koblet til et relativt raskt nettverk, enten 3G, 4G eller WLAN, og som mener at opplevelsen av webinnholdet er like viktig som å spare maksimalt på datapakkene som overføres.

Opera Mini komprimeringsmodus
Brukerne av Opera Mini for Android kan nå velge mellom to ulike modi for komprimering. Bilde: Opera Software
 

– Med utbredelsen av bedre smartmobiler og bedre nettverksforhold, ønsker våre brukere nå muligheten til å ha en mindre aggressiv datakomprimeringsmodus, slik at de kan oppleve det komplette internett når nettverksforholdene tillater det, sier Christian Uribe, produktsjef for Opera Mini hos Opera Software, i en pressemelding.

Den nye utgaven av Opera Mini har også fått nytt brukergrensesnitt knyttet til lagrede sider og bokmerker, en datateller som viser hvor mye komprimeringen betyr i reduserte datamengder for hver dag, en ny modus privat surfing og bedre tilpasning til enheter med høyoppløst skjerm.

Les også: Lover jevnere videostrømming på mobilen