Opera Mini på Windows Phone for første gang

I alle fall i en offisiell utgave.

Opera Mini på Windows Phone for første gang
Opera er tilbake på Windows-baserte smartmobiler for første gang siden 2011. Bilde: Opera Software

Opera Software kunngjorde i dag Opera Mini er gjort tilgjengelig for Windows Phone.

Nyheten kommer ikke akkurat som lyn fra klar himmel. Allerede i september i fjor søkte selskapet etter betatestere for den ny nettleseren.

Bakgrunn: Opera vender tilbake til Windows Phone

En begynnelse

I en pressemelding skriver selskapet at versjonen som nå er tilgjengelig, bare er en begynnelse.

– Vi har en forsiktig tilnærming, fordi det å bygge Opera Mini fra bunnen av for en ny plattform ikke er noen spøk. Vi ønsket å gi deg en app som virker, heter det i pressemeldingen.

Hovedhensikten med Opera Mini er å redusere kostnadene ved å bruke en nettleser over mobilnettet. Dette gjøres ved at webdataene komprimeres i en serverpark før de sendes videre til nettleseren.

Komprimeringen kan også føre til at websider lastes raskere – i alle fall dersom internett-forbindelsen som brukes er treg.

Store ambisjoner: Opera vil dominere Android  

Har lyttet

Ifølge selskapet har betatesterne kommet med en rekke ønsker som selskapet har forsøkt å oppfylle. Blant annet skal nettleseren tilby en daglig, ukentlig og månedlig oversikt over databesparelsene.

Nedlastingsfunksjonen skal være forbedret siden betaversjonen. Det samme skal gjelde funksjonaliteten knyttet til bokmerker og Speed Dial-oversikten over brukerens favorittnettsteder.

Opera Mini for Windows Phone tilbyr også en mulighet for å lagre websider på enheten for frakoblet lesning.

Opera Software lover å komme med flere forbedringer i månedene som kommer.

Les også: Opera vil ta knekken på treg video 

Også tidligere

Dette er ikke den første nettleseren Opera Software har utgitt til Windows-baserte smartmobiler. Både Opera Mobile og Mini tilgjengelig for Windows Mobile. I tillegg gjorde XDA Developers-fellesskapet begge nettleserne tilgjengelige for Windows Phone 7, men tilsynelatende uten medvirkning fra Opera Software selv.

Avtale: Microsoft velger Opera på nytt