KARRIERE

Opera mister to direktører

Utviklingssjef Christen Krogh tar med seg ansatte.

Ti år fikk holde: Utviklingsdirektør Christen Krogh forlater Opera Software for å prøve seg med noe nytt. Han får følge av strategidirektør Rolf Assev. Kanskje også flere Opera-ansatte.
Ti år fikk holde: Utviklingsdirektør Christen Krogh forlater Opera Software for å prøve seg med noe nytt. Han får følge av strategidirektør Rolf Assev. Kanskje også flere Opera-ansatte. Bilde: Marius Jørgenrud
20. des. 2011 - 13:24

Han har vært med å bygge opp det norske IT-eventyret Opera Software de siste ti årene. Nå vil ikke teknologidirektøren være med videre.

Christen Krogh har besluttet å si opp. Det samme har hans gode kollega, strategidirektør Rolf Assev, som har vært i Opera minst like lenge, kan digi.no avsløre i dag.

- Det er helt riktig. Jeg slutter og forlater Opera i disse dager. Det er på tide å prøve noe nytt. Jeg var med å starte selskapet og har vært her i ti år, sier han til digi.no.

Han er rask med å påpeke at han sitter igjen med en «enorm glede og stolthet» over å ha jobbet med flinke kolleger i denne perioden.

- De flinkeste programvareingeniørene i verden jobber i Opera. Det er vemodig å slutte og jeg ønsker de andre lykke til videre på ferden. Men nå skal jeg se om jeg kan få til noe minst like spennende.

Han stifter Nxtlvl.net sammen med Rolf Assev. Det ligger i kortene at det blir et teknologiorientert selskap.

- Nxtlvl.net er rammen for det nye morsomme som vi skal finne på. Det er noen gode venner og kolleger som blir med. Jeg har ikke lyst til å si hvem enda, sier Krogh.

Han er i det hele tatt ganske hemmlighetsfull om planene, men innrømmer at virksomheten vil operere innenfor et utvidet IT-begrep. Hvilke andre kolleger enn Assev som blir med er uklart.

- Dette er litt før vi egentlig har tenkt ferdig. Vi sitter faktisk på kafé i Oslo og legger planer mens du ringer nå, sier Krogh.

Resten av verden vil få vite mer om fremtidsplanene deres litt over nyttår. Krogh sier de ikke har eksterne investorer, men snarere vil spytte inn pengene til oppstarten selv.

- Jeg har ingen planer om å gjøre noe med eierposten min i Opera.

Kolleger fikk den overraskende beskjeden om at Krogh ikke blir med videre først på selskapets julebord i forrige uke. Kunngjøringen til de ansatte gikk ut på epost først i går.

- De fleste jeg har snakket med synes det er synd at jeg forsvinner. Det er jo hyggelig å få som reaksjon. Men det er riktig for meg å ta et nytt valg.

Lederflukt

Krogh og Assev er den tredje og fjerde sentrale Opera-toppen som forlater selskapet på bare et drøyt halvår. Før sommer takket informasjonsdirektør Tor Odland for seg, for å prøve lykken i Telenor. I tillegg forsvant medgründer Jon von Tetzchner etter å ha blitt uenig med ledelsen og styret om den strategiske veien videre for det norske nettleserselskapet.

- Hva signaliserer denne lederflukten?

- Det signaliserer at det virker som Opera er på god vei og har masse brukere. Nå synes jeg det blir morsommere å se på utfordringer andre steder, sier Krogh.

Operas informasjonsjef Nils Broström avviser at det ligger noe dramatisk bak.

- Jeg vil ikke si det. Jeg vil heller se det som naturlig at noen slutter og noen begynner. Det er helt udramatisk, sier Broström til digi.no.

Informasjonssjefen har ingenting å meddele om hvem som skal overta ansvaret i tomrommet som nøkkelpersonene Krogh og Assev etterlater.

- Det er ingen ting jeg kan si noe om nå, sier Nils Broström, som understreker at de skilles som venner.

- Det er god stemning i selskapet, men vi synes det er trist at Rolf og Christen har valgt å slutte. De synes nok at det er litt leit selv, legger han til.

Slik reagerer Opera-gründer Jon von Tetzchner på nyheten.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.