BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera øker «turbotrykket»

Raskere sidenedlasting i Opera 11.10 «Barracuda» med nytt bildeformat.

Bilde: Opera Software
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. apr. 2011 - 09:20

Opera Software lanserte i dag nettleseren Opera 11.10, tidligere kjent under kodenavnet «Barracuda». Som tidligere omtalt, har denne versjonen av nettleseren fått støtte for automatisk nedlasting og installasjon av Flash Player ved behov, i tillegg til støtte for CSS3-baserte flerkolonne-layouter og lineære gradienter.

Nettleseren har også fått støtt for fontformatet WOFF (Web Open Font Format) og WebP-formatet, som er basert på Googles VP8-teknologi.

Men i stedet for bare å støtte vanlig visning av WebP, utnytter Opera Software formatet i langt større grad. Opera Turbo-funksjonen, som bruker kan skru på for å redusere datamengden som må lastes ned for å vise websider, er nå basert på WebP i stedet for JPEG.

Ifølge Operas egne tester gir dette i gjennomsnitt en reduksjon på 22 prosent i datamengden som må lastes ned ved visning av populære nettsteder, sammenlignet med forrige versjon av Opera Turbo. Dette har særlig betydning dersom brukeren benytter en treg internettforbindelse.

Opera Software demonstrerer her at WebP gir bilder med færre visuelle uregelmessigheter og skarpere detaljer, til tross for at bildene tar mindre plass.

Speed Dial-funksjonen i Opera 11.10, som vises i nye faner, støtter nå et ubegrenset antall nettsted-snarveier. Disse skal i sin tur gi en bedre forhåndsvisning av sidene enn tidligere. Antallet kolonner kan i større grad enn tidligere tilpasses skjermbredden. I tillegg er zoomfunksjonen forbedret.

Brukere med en forholdsvis ny utgave av Opera vil automatisk få beskjed om at versjon 11.10 er tilgjengelig. Den kan også lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.