Opera oppgraderer for Windows

Nok en oppgradert Windows-versjon slippes i dag av den norske nettleseren Opera.

Det er Opera 6.01 for Windows som står på tapetet fra Jon Stephenson von Tetzchner og kompani i Waldemar Thranes gate i Oslo.

Med Opera 6.01 kommer også den nye Opera Composer, og foruten funksjonslitetsutvidelser i selve nettleseren leveres nå en skreddersydd oppstatrsside for Opera-brukerne, laget i samarbeid med søkemotor-/portalselskapet Lycos. Men den nye Opera Composer kan brukerne selv bl.a. skreddersy sin nettleser til å distribuere til familie, venner, kolleger og kunder.

Opera spiser stadig nye markedsandeler og ifølge ferske markedstall fra StatMarket har Opera nå 5,8 prosent av nettlesermarkedet i Tyskland, Skanidinavia og Russland. Det er tall som setter ekstra fart i Tetzchners stab:

- Nå vinner vi fram på det området vi startet med - å utfordre Microsofts hegemoni på PC-en. For første gang i nettleserkrigen taper Microsoft markedsandeler. Redmond har sett dette komme, noe de viste da de nylig stengte ute våre nettlesere fra sine egne nettsider, men jeg kan forsikre alle i Redmond om at "they've seen nothing yet", sier en selvsikker Opera-sjef.

Opera 6.01 for Windows er tilgjengelig for nedlasting på opera.com. Foreløpig finnes 6.01 versjonen bare i engelske språkdrakt, men installerer du den over en installasjon av norsk 6.0-versjon, plukker 6.01 opp den norske språkfilen og du får en norsk 6.01-versjon.

Nettleseren leveres for disse plattformene: Windows, Mac, Linux/Solaris, Symbian OS og QNX.

Til toppen