Opera satser på hjemmeunderholdning

Opera har dag gjort et utviklersett tilgjengelig for Linux-basert underholdnings-eletronikk.

Opera har dag gjort et utviklersett tilgjengelig for Linux-basert underholdnings-eletronikk.

Opera ønsker å gjøre Opera-nettleseren tilgjengelig for flere enheter. Selskapet har derfor utgitt Home Media Software Development Kit (SDK), som benytter Generic Opera Graphical Interface (GOGI), Operas løsning for portering.

Det nye utviklersettet skal gjøre det enklere for produsenter av konsumentelektronikk å ta i bruk Opera sammen med brukergrensesnittet i underholdningsenheter som mediespillere og set-top-bokser.

Opera Home Media SDK er nå tilgjengelig for Linux-baserte konsumentelektronikkenheter. Løsningen, som skal være fleksibel, liten i størrelse og lett å drive, er forhåndsportert til flere utbredte arkitekturer, noe som skal redusere kostnadene og utviklingstiden.

- Operas GOGI API har allerede blitt benyttet til å portere Opera til millioner av enheter. Ved å gjøre løsningen tiolgjengelig for det mangfoldige konsumentselektronikkmarkedet, kan OEM-er nå enkelt inkludere Operas samhandlende webteknologi og tilby en rik Internett-opplevelse på deres enheter, hevder Jon Stephenson von Tetzchner, administrerende direktør for Opera, i en pressemelding.

Mer informasjon om Opera for Home Media SDK finnes på denne siden.

Til toppen