KARRIERE

Opera sikler etter Nokia-utviklere

Vurderer å overta ekspertene som sparkes i København.

4. juli 2011 - 10:34

Opera Software har i dag 750 ansatte verden over. Rundt 540 av dem er utviklere, fordelt på hovedkontoret i Oslo, Linköping i Sverige, Wrocław og Warszawa i Polen, samt i Kina.

Det norske nettleserselskapet vurderer nå å åpne utviklerkontor også i København. Årsaken er den plutselige tilgangen på høyt kvalifiserte ingeniører.

I april ble det nemlig klart at Nokia legger ned virksomheten sin i den danske hovedstaden.

Nokias nær tusen danske utviklere står snart uten jobb. Opera kan bli redningen for en del av dem.

- Hvis vi kan finne de rette ingeniørene i Danmark, som både er superdyktige og interessert i å lage programvare, og som samtidig er bedre enn både Google og Apple, så åpner vi kontor i København med det samme, sier konsernsjef i Opera, Lars Boilesen til elektronikbranchen.dk.

Ifølge Opera-sjefen er lønnsnivået ikke avgjørende. Derimot sier han at «når man har valgt å konkurrere med Google, Apple og Microsoft, så er man nødt til å sikre seg de dyktigste medarbeiderne».

- Når Nokia skrur av lyset

Hvor langt Opera Software har kommet i prosessen med å lokke til seg ingeniører i København er ikke klart.

- På generelt grunnlag er vi alltid interessert i å komme i kontakt med fantastisk dyktige utviklere. Når Nokia slår av lyset på software-fabrikkene sine verden over, så håper vi selvfølgelig å få noen av de flinke ingeniørene over til oss, sier utviklingsdirektør Christen Krogh til digi.no.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt de vil åpne kontor i København, men påpeker at Opera Software tidligere har overtatt nedlagte utviklingskontor i andre land, som den polske avdelingen til BenQ.

- Om vi skal gjøre dette også i Danmark kan jeg ikke kommentere. Men vi er i vekst, og vi er del av en næring som er i vekst. Det er ikke unaturlig av vi følger med, sier Krogh.

Den danske teleanalytikeren John Strand, som har kalt Nokias nedleggelse i Danmark for en nasjonal katastrofe, øyner nå håp for de berørte ingeniørene, ifølge elektronikbranchen.dk.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.