Opera skal hjelpe utviklere med talestyring

Opera Software samarbeider med IBM om utvikling av talestyrt programvare.

Opera Software annonserte i dag at versjon 7.55 av Opera for Windows skal kunne brukes i forbindelse med IBMs Multimodal Toolkit for WebSphere Studio. Dette er et Eclipse-basert verktøy designet for å fremme utviklingen av applikasjoner som støtter talestyring og opplesning i smartphones, håndholdte enheter og biler.

Innenfor IBM Multimodal Tools, vil Opera-nettleseren gjøre det mulig for flermodusapplikasoner å vise grafiseke websider samtidig med innmating og utmating av informasjon og kommandoer ved hjelp av IBMs Embedded ViaVoice-motor. Dette skriver Opera Software i en pressemelding.

IBMs verktøysett gjør det mulig for utviklere å bygge multimodusappliasjoner for alt fra enkle PDA-er med små ressursser, til kraftige løsninger i biler, ved å bruke XHTML+Voice, som kombinerer industristandardene XHTML og VoiceXML.

- Web blir integrert inn i alle typer innebygde enheter og maskineri, og integrasjonen av tale med data er en naturlig evolusjon, mener Jon Stephenson von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software.

- Vi håper at vi, gjennom vår innsats sammen med IBM, vil gjøre det mulig raskere å utvikle applikasjoner som kan snakke, sier han.

Opera Software vil senere i år komme med en versjon av Opera-nettleseren som har talestøtte. Denne vil hete versjon 7.6 for Windows.

IBM Multimodal Tools kan lastes ned fra denne siden.

Når Opera 7.55 for Windows blir gjort tilgjengelig for nedlasting, eventuelt hvor den kan lastes ned fra, er ikke oppgitt. Den nyeste utgaven tilgjengelig på Operas nettsted og FTP-server er versjon 7.53.

Til toppen