Opera slår Chrome i standard-test

Men Googles ferske nettleser støtter webstandardene bedre enn både IE og Firefox.

Enorm markedsføringseffekt: ingen annen nettleser har fått lenke fra Googles forside tidligere.
Enorm markedsføringseffekt: ingen annen nettleser har fått lenke fra Googles forside tidligere.

Men Googles ferske nettleser støtter webstandardene bedre enn både IE og Firefox.

Google lanserte i går kveld sin egen nettleser kalt Google Chrome.

Nettleseren er som veldig mange av søkeselskapets produkter bare en beta, men det hindrer den ikke i å bite godt fra seg i kampen mot konkurrentenes alternative produkter.

Chrome slår de nyeste stabile utgavene av populære nettlesere som Internet Explorer 7 og Firefox 3 i den krevende Acid 3-testen.

Acid 3 er en velkjent test som er laget for å avdekke godt en nettleser støtter et gitt sett med definerte webstandarder. Ved å kjøre gjennom en serie tester tildeles en poengsum fra null til 100, hvor sistnevnte er best.

Alle de tre nevnte nettleserne klarer den noe enklere Acid 2-testen, mens Chrome drar i land 78 av 100 poeng i Acid 3-testen. Firefox og IE7 får henholdsvis 71 og 14 poeng i Acid 3. Det skriver Cnet som har gjennomført testene.

Opera er den eneste nettleseren som i en stabil versjon slår utfordreren fra Google. Den norske nettleseren scorer 83 av 100 poeng i den mest krevende Acid-testen.

Det er verdt å merke seg at både Firefox, Opera og Safari fra Apple gjør det enda bedre i det som regnes som uferdige utviklingsutgaver av sine nettlesere, sistnevnte klarer sågar hele testen feilfritt og får 100 poeng.

Likevel er det bare å ta av seg hatten for Chrome, som i sin aller første offentlige betautgave gjør det såpass bra i denne testen.

Massivt markedsapparat

Nettleseren til Google markedsføres nå fra søkemotorens forside, og som en av internetts desidert mest besøkt nettside er det klart at dette vil kunne gi en helt unik drahjelp. Det er trolig bare Microsoft som kan overgå et slikt distribusjonspotensiale, fordi Internet Explorer kommer forhåndsinstallert på hver eneste Windows-maskin.

Derfor forventer mange nå at Google Chrome raskt vil begynne å dukke opp på statistikken over de mest brukte nettleserne.

Da Chrome ble lansert i går kveld norsk tid var Acid 3-testen utilgjengelig når digi.no-redaksjonen forsøkte å teste den nye nettleseren. Nå i dag er den tilgjengelig, men virker svært treg. Det er kjent at denne testen er svært populær, og mange vil trolig teste den nye utfordreren fra Google.

    Les også:

Til toppen