Opera slutter seg til Open IPTV Forum

Forumet samler et bredt utvalg aktører for å fremme tv over Internett-protokollen.

Opera slutter seg til Open IPTV Forum

Forumet samler et bredt utvalg aktører for å fremme tv over Internett-protokollen.

Open IPTV Forum ble opprettet i mars 2007 av Ericsson, France Telecom, Nokia Siemens Networks, Panasonic, Philips, Samsung, Sony og Telecom Italia. Formålet er å gjøre tv over Internett-protokollen til en «plug and play opplevelse» for vanlige forbrukere, det vil si sørge for at løsninger og utstyr fra forskjellige leverandører kan brukes om hverandre og at det aldri er kompliserende og kompetansekrevende innstillinger.

Siden stiftelsen har flere tunge aktører blant nettoperatører, teleutstyrsleverandører, halvlederprodusenter, programvarehus og konsulentselskaper sluttet seg til. Eksempler er Accenture, Huawei, Intel, Motorola, Sun og TeliaSonera.

I går kunngjorde Opera Software at også de slutter seg til Open IPTV Forum, der de blir det første norske medlemmet.

Opera-sjef Jon von Tetzchner sier i en offisiell kommentar at Opera deler forumets strategiske mål, det vil si «senke integrasjonskostnadene, korte ned leveringstiden for nye IPTV-tjenester og gi forbrukere flere valgmuligheter».

En talsperson for forumet sier Opera har mye å bidra med til arbeidet for å utvikle og få aksept for åpne standarder innen IPTV.

    Les også:

Til toppen