Opera slutter seg til Symbian-stiftelsen

Opera-sjef Jon von Tetzchner vil bidra til å utvikle «det ledende mobile OS-et».

Opera slutter seg til Symbian-stiftelsen

Opera-sjef Jon von Tetzchner vil bidra til å utvikle «det ledende mobile OS-et».

Symbian Foundation er stiftelsen som skal føre operativsystemet videre når selskapet er fullt ut overtatt av Nokia og overgangen til åpen kildekode er fullført.

    Les også:

Opprettelsen av stiftelsen ble kjent 24. juni i år, i en felles kunngjøring fra Nokia, Sony Ericsson, Motorola og NTT Docomo. Andre tidlige deltakere er AT&T, LG, Samsung, STMicroelectronics, Texas Instruments og Vodafone. I juli sluttet flere selskaper seg til stiftelsen, blant dem mobiloperatører som 3, America Movil og TIM, samt utviklingsselskaper som TietoEnator.

I går kom ytterligere en kunngjøring om nye medlemmer. Det innebærer at 40 selskaper slutter seg til satsingen på Symbian som åpen kildekode.

Blant de mest oppsiktsvekkende nye medlemmer er det japanske elektronikkselskapet Sharp og den norske nettleserutvikleren Opera Software.

– Symbian Limited var et av de første selskapene som støttet Operas visjon av hvordan web en dag vil være tilgjengelig på ethvert apparat. I dag er denne visjonen i ferd med å bli til virkelighet, heter det i en offisiell uttalelse fra Opera-sjef Jon von Tetzchner.

Han legger til:

– Som markedsleder innen fornyelse av nettlesere for flere plattformer med utgangspunkt i standarder, vil vi tilby vår ekspertise for å utvikle uimotståelige og fengslende opplevelser på nettet. Vi ser fram til å slutte oss til stiftelsen og bidra til å drive den pågående utviklingen av det ledende mobile operativsystemet.

Opera har tilbudt nettlesere til Symbian i mange år.

I tillegg til Symbian OS vil stiftelsen tilføres Nokias S60-plattform, UIQ fra Motorola og Sony Ericsson og MOAP(S) fra NTT Docomo og Fujitsu. All denne programvaren vil være tilgjengelig for stiftelsens medlemmer fra dens første operative dag, som ventes en gang i første halvår 2009. Stiftelsen skal arbeide for å slå plattformene sammen, en gang i 2009. Innen juni 2010 skal den forente plattformen gjøres tilgjengelig som åpen kildekode.

    Les også:

Til toppen