Opera Software skeptisk, men villig til å hjelpe Microsoft

Opera Software tekniske sjef er skeptisk til MSNs ønske om samarbeid på grunn av tidligere erfaringer, men har likevel et reelt ønske om å hjelpe Microsoft med å få orden på HTML-en.

digi.no skrev torsdag at Håkon Wium Lie, teknisk sjef for Opera Software, kritiserte MSN for å servere Opera-nettleseren med HTML- og CSS-kode som gjør at websidene ser mindre pene ut i Opera enn i for eksempel Internet Explorer.

Redaktør for MSN Norge, Torstein Harildstad, tok deretter initiativ til et samarbeid mellom MSN og Opera Software for å løse problemene.

Wium Lie forteller nå til digi.no at han i utgangspunktet stiller seg positiv til henvendelsen, men at han på grunn av tidligere erfaringer er en smule skeptisk til MSNs intensjoner.

- Det er litt merkelig at de ønsker at vi skal ta kontakt nå. Vi har kontaktet Harildstad tidligere om blant annet problemer med Hotmail, uten at noe har skjedd, sier han.

Wium Lie krever nå at MSN tar ham og Opera Software på alvor, og at det er opp til MSN å vise at gårsdagens uttalelser ikke bare er et forsøk på å håndtere en midlertidig "krise".

Han sier likevel at Opera Software har et reelt ønske om å hjelpe MSN med å få orden på koden, i hvert fall hvis det fører til at støtten for Opera bedres.

Til toppen